28 aug 2018

Tjejkvällar är de bästa

Något jag och mina tjejkompisar brukar göra, det är att träffas på en helg, laga god mat tillsammans och umgås och göra olika saker tillsammans. Ibland så spelar vi spel eller så har vi hemma spa eller så ser vi på romantiska komedier. Nu för ett tag sedan så var vi hemma hos mig och vi lagade paella. Ska ge er receptet på det, för det smakade så bra!

Recept på bästa paellan

Det man behöver är detta; 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 4 dl långkornigt eller annat valfritt ris, 2 msk olja, 1 paket saffran (à 1/2 g), 2 dl vitt vin, 6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten), 1 röd paprika, 2 dl djupfrysta ärter, 4 kycklingfiléer, 1 msk olja, 1 tsk salt, 1 krm peppar,200 g skalade räkor. Sedan så gör man som så att man skalar och finhackar lök och vitlök. Fräser de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna. Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset.

Myskväll på egen hand

Alla helger har vi inte träff så klart, då får man mysa på egen hand. Jag brukar roa mig med att spela på sport online, det är ju riktigt kul. Sen så är det även mycket serier jag brukar ägna mig åt, på helgerna. Har flera som jag följer.